Geen corona-toeslag bij YoNiRo Nails

YoNiRo Nails, nagelstudio

Geen corona-toeslag bij YoNiRo Nails

2 juli 2020 Geen categorie 0
Deel YoNiRo Nails

Meer dan de helft van de kappers, nagelstylisten, pedicures en andere ondernemers in de uiterlijke verzorging vraagt een coronatoeslag. Bij nagelsalon YoNiRo Nails in Helden is dit niet het geval.

Ondernemers stoeien met de vraag of ze hun klanten een coronatoeslag moeten berekenen. Kappers en nagelstylisten vragen nu vaak hogere prijzen, terwijl horecazaken soms juist tegen het doorberekenen van extra kosten zijn. “Bij mijn nagelsalon bereken ik de reguliere prijs”, laat Peggy Janssen van YoNiRo Nails weten.

“Wanneer je aan elke klant één of een paar euro meer vraagt ten bate van de persoonlijke bescherming, dus ook de bescherming van de klant, dan kan dat al snel oplopen tot een paar honderd euro per maand”, aldus een woordvoerder van vakbond FNV Mooi.

“In mijn salon werd ook al voor de corona-crisis met richtlijnen gewerkt vanwege de hygiëne”, zo vervolgt Peggy Janssen. “Vanuit dat standpunt zou het onjuist zijn nu een hoger tarief te gaan hanteren”, zo vervolgt ze. “Daarnaast zijn de producten die ik gebruik in prijs niet hard gestegen, dus houden we het bij de prijzen van voor de crisis.”

De prijslijst, die voor de Coronacrisis actueel was, wordt nu ook door YoNiRo Nails gehanteerd.